Celkom nedávno sme mali možnosť vyskúšať si vyhliadkový let. Malé štvormiestne lietadlo nás vzalo nad územie ohraničené Malými Karpatami, Modrou, Smolenicami a Trnavou. Užili sme si to a zároveň si pri tom uvedomili niekoľko zaujímavých faktov.

Slovensko je vskutku nádherné. Táto krajina má množstvo prírodných aj kultúrnych pamiatok a zaujímavostí, ktoré možno obdivovať a ako Slováci môžeme byť na ne hrdí. Viem, že medzičasom sa z tohto výroku stalo klišé, ale je zjavné, že naša príroda a krajina je výnimočne krásna. Nie je to však niečo, o čo by sme sa sami zaslúžili. O to viac si šťastie, že môžeme žiť v takomto krásnom prostredí, musíme vážiť. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme ju v súčasnom stave dokázali zachovať aj pre budúce generácie.

Slovensko je naozaj veľmi kompaktné. Tam hore sa to stáva ešte zjavnejším. 30-minútový let nám stačil na to, aby sme si obzreli hrady Červený Kameň, Smolenice a kaštieľ v Budmericiach. Zhora to bol veľmi pekný a pre nás úplne nový pohľad. Takýto zážitok odporúčame všetkým, či Slovákom, či návštevníkom zo zahraničia.

A takto to vyzeralo:

 

Galéria:

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *